De dagelijkse cijfers & oudejaarsviering

Wij staan op het punt een nieuwjaar binnen te treden met heel veel kabaal, vuurwerken en ‘Gelukkig Nieuwjaar’ wensen te geven. Door wat wij hebben allemaal meegemaakt deze laatste twee jaren willen velen van ons, kost wat kost, alle bronnen van slecht en deprimerend nieuws vermijden, vooral wanneer het aankomt op de dagelijks Corona cijfers.

Wij willen voor een moment (of veel langer) ontsnappen van een realiteit dat wij toch weinig in handen hebben.

Ik persoonlijk had soms het gevoel dat dagelijks ‘de corona cijfers’ voorlezen was vooral bedoeld om ons bewust bang te maken en bang te houden zodat wij vrijwillig alle maatregelen zouden gehoorzamen zonder vragen te stellen.

Wij kwamen in een sfeer terecht waar en vraag stellen of een mogelijke alternatief voorstellen bijna gelijk stonden als Hoofd Verraad!

Ook het gebruik maken van emotionele chantage tactieken om mensen onder druk te zetten om toch mee te doen. De label techniek of wel een extremist (anti-vaxxer) of wel iemand die nu tekort schiet (niet-gevaccineerde) werd constant gebruikt in hun bericht geven en hoe zij nu rechtvaardig mag gediscrimineerd worden in het nieuw normal sociale leven. 

Ik beperkte mijn blootstellen niet enkel van officieel mainstream nieuws maar ook algemeen TV en radiozenders waar ik voelde dat zelfde subtle propagandische boodschap overkomen. Ik beluisterd enkel het hoofd noodzakelijk nieuws om ‘up to date’ te zijn met de laatste Covid maatregelen om niet gearresteerd te worden.

Ik beperkte evenzeer mijn blootstelling aan de bericht geving van sommige alternatieve, independant, nieuwsmedia bronnen die een totaal andere verklaring en verhaal voorlegden, ook al kwam dat meer overeen met mijn eigen vaststellingen en buikgevoel. Want ook in die andere kampen bemerkten ik soortgelijke praktijken en manipulatie van gegevens om kracht bij hun boodschap over te brengen. 

Het enige bron waar ik wel veel vertrouwen heb kunnen opbouwen als neutrale bron van informatie kwam van een en eenvoudig gepensioneerd doctor die had al een tijdje en ‘YouTube Channel’ dat ging over gezondheid. Het was bijna vanzelfsprekend dat hij begon meer te focussen op deze uitgroeiende Pandemie. Hij begon bijna dagelijkse nieuwe statistieken en ontwikkelingen wereldwijd te rapporteren.

Ook al was hij zeer pro-vaccine gericht hij heeft nooit alternative middeling en factoren genegeerd en was van mening dat alles wat een positieve bijdragen kan leveren in het strijd tegen deze Pandemie zouden ten minste nader bijken moeten worden om eventueel deel uit te maken van het de huidige preventie en beschermings beleid.

John heeft een platform uitgebouwd dat een stem heeft gegevens aan een groot aantal artsen die actief bezig waren en nog steeds zijn in ziekenhuis en klinieken wereldwijd Covid patiënten te behandelen en verzorgen. Dezelfde artsen die niet enkel geen uitnodiging kreeg van de officiële nationale nieuwszender maar dikwijls ook nog gecensureerd waren

Een zeer rijke, leerzame ervaring dat had niet enkel te maken met hun diepte van kennis en ervaring maar ook te maken met hun zeer nederige houding en de manier hoe zij hun kennis overgebracht.

Hun leergierigheid is gebleven waardoor ze open stonden voor alternatieven mogelijkheden wat op zijn beurt heeft geleid tot het redden van veel meer levens die anders geen meer kansen hadden volgens de officiële international gezondheids advice en literatuur.

Hij heeft ook de voorvallen van complicatie veroorzaakt door Covid vaccines niet genegeerd en heeft ook deze slachtoffers een stem gegeven.

Om het even met 1,96 miljoen abonnees weet ik dat ik niet de enige ben die deze channel nu beschouwd als officieel bron van waarheid.

Maar mijn hoofd motivatie met deze blog te schrijven is ook om aan te tonen dat de dagelijkse cijfers en statistieken kan soms toch een bron van positieve nieuws zijn. Wat goed nieuws (voor de burgers wel maar niet noodzakelijk voor de regeringen) dat misschien kan bijdragen tot een nog gelukkige oudejaarsviering omdat we hoeven niet volledig te ontsnappen van de actualiteit van van de dag om zich volledig te genieten.

Focus on the positive in dit leven, ongeacht hoe klein, wat hoop hebben en houden is een overwinning op zich.

Gelukkige Nieuwjaar iedereen

https://youtube.com/c/Campbellteaching

Published by wiseguy2016

Life begins at fifty something

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: