Waarom stijgen de edelmetalen niet?

All credits Maarten Verheyen

We hebben nu gigantische inflatie … en toch stijgen goud en zilver niet. 

Hoe komt dat? 

Wel, goud en zilver stegen in maart 2020 als eerste. Als reactie op de groeiende geldhoeveelheid en in anticipatie op een toenemende inflatie. 

Zilver steeg bijvoorbeeld op enkele maanden tijd van $11 naar $30 per ounce. Sindsdien kregen we een lange, vervelende, uitgesponnen correctie waar we vandaag nog steeds in zitten. 

Een ongeduldige belegger wordt dan wat rusteloos en vraagt zich op een gegeven moment af of het niet beter is om dat zilver te lossen.

De overweging wordt gemaakt dat het zilver misschien ingeruild kan worden voor een belegging die het wél goed doet. 

Het is een klassieke beleggersfout.

Je zal vaak zien dat dat net het moment is wanneer de favoriete belegging van het moment piekt en zilver wakker wordt. 

Een geduldige belegger benadert het anders. 

Een geduldige belegger heeft zijn huiswerk namelijk grondig gemaakt en weet bijna 100% zeker dat de edelmetalen en bij uitbreiding zilver in dit klimaat hun moment van glorie zullen krijgen. 

Een geduldige belegger is tevreden dat zilver niet meteen te hard wegloopt want het biedt zo de kans om aan relatief lage prijzen de positie verder uit te breiden. 

Ik accumuleer al een aantal jaren zilver en heb mijn positie in 2020 gevoelig uitgebreid. Ik ben dankbaar dat de prijzen relatief laag blijven waardoor ik met veel meer ounces in bezit de bull-market aanvang. 

Accumuleer hier gerust met me mee

https://www.goud999.com/zilver/baren/zilver-vrij-van-btw-per-100-ounce

groeten,

Maarten Verheyen

Disclaimer

Ik deel gewoon mee de email newsletter waarmee ik ingeschreven ben. Het mag niet genomen worden als financiële advice. Iedereen moet zijn eigen onderzoek doen en of een professional advisor raadplegen voordat ze eender welke investerings beslissing nemen.

Ook al ben ikzelf wel een tevreden klant bij de zaak waarna de URL link leidt, ontvang ik momenteel geen commissie of vergoeding voor het delen van deze post. Nogmaals moet iedereen zelf vaststellen of zij wel of niet gebruik willen maken van hun diensten op eigen risico.

Alles houd een bepaalde mate van risico in, maar in het huidige macroeconomische klimaat wil ik nogmaals aanhalen dat bekende spreuk door deze post af te sluiten in het engels;

“The greatest risk, …… is not to take one”

Published by wiseguy2016

Life begins at fifty something

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: