Covid-19 de vragen & de global strijd & evenwicht tussen de natuurlijke en de kunstmatige.

Nooit eerder in ons recent medische geschiedenis is er zo een global actie opgericht om de ganse wereldbevolking te vaccineren. 

Dit op zich is een premier.

Daar boven is er een nieuw basis middel in gebruik bij het ontwikkelen van alle Covid-19 vaccines. Ze  maken gebruik van een nieuwe ‘gene based’ methode in vergelijking met de vorige familie van ‘protein based’ vaccines.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2770485

Als alle goed afloopt beloofd deze nieuwe methoden veel positieve en nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkeling van vaccins in het algemeen.

Maar ze geven ook toe dat ondanks zeer positieve resultaten ze weten nog niet of deze vaccines blijvend bescherming gaan bieden en of gevaccineerde mensen nog besmettelijk kunnen zijn ook al zijn zij beschermd tegen ernstige symptomen. Veel zaken gaan ze pas weten maanden en jaren later als ze terugkijken na de resultaten en statistieken.

En dan komt ook de neven effecten ter sprake.  Ze beweren wel dat ze zeer weinig bedreiging vormen voor mogelijke beschadiging van eigen DNA maar ze kunnen nog niet uitsluiten dat er andere onbekende ernstige bijwerkingen kan voorkomen. Ik stel de vraag ook over eventuele neveneffecten wanneer het komt op interactie met andere medicatie en ziekten. Dat gaan ze ook pas te weten komen op termijn.

Om het even, ‘Big Pharma’ op zich is er zo zeker van hun producten dat ze eerst ‘vrijstelling van aansprakelijkheid’ vast willen leggen voor definitieve aanvang van leveringen overeenkomst, indien later zou toch blijken dat hun vaccines ernstige neveneffecten veroorzaken.

https://www.n-va.be/nieuws/kathleen-depoorter-heeft-ernstige-vragen-bij-europese-deal-rond-coronavaccin?forceMobile=true

Bovendien heb ik veel moeite met hoe ze de sterke verband tussen Vitamine D tekort en de ernst van symptomen lijken te negeren. Heel veel individuele wetenschappers, biologen en artsen schreeuwen deze verband uit terwijl in het algemeen de internationale instanties blijven deze uitslagen in vraag stellen en zeggen dat het ‘nog niet bewijzen is’ en dat ‘er moet nog meer onderzoek uitgevoerd worden’ om het ‘wat serieus’ te nemen. In het algemeen werd het weggewuifd als van weinig belang en nut in de strijd tegen Coronavirus.

Als ik hun redenatie over de ontbrekend bewijs van de nut van Vitamine D kan ik diezelfde argument aanhalen over de ontbrekend bewijs over de lange termijn effecten van hun vaccins. Want dat ‘meer onderzoek’ heeft te maken met tijd want enkel dan kunnen wij echt bevestigen of het effectief was of niet. Maar de excuus is dat het gaat over een noodsituatie dus waarom niet gewoon uit nood Vitamine D in het veiligheidsprotocol in lassen vooral als het veel minder kans gaat geven van ernstige neveneffecten terwijl zij het verder op hun gemak dat bijkomende onderzoek eindelijk eraan beginnen.

Ook al is Vitamin D op zich geen reddingsmiddel het kan still dienen als een belangrijk partner in het bestrijdingsprogramma terwijl ze nog werken aan hun vaccines.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/02/vitamine-d-tegen-covid-19-de-wetenschap-is-er-nog-niet-uit-a4018320

Zover ik het begrijp als gewoon leek, en tekort eraan heeft ernstige gevolgen voor onze algemeen immuunsysteem terwijl een gezonde Vitamine D waarde leidt tot een positieve versterking van ons immuunsysteem. Dit op zijn beurt kan leiden tot een algemene vermindering van ziekenhuisopnames voor allerlei infecties en ziekten. Volgens een aantal onderzoekers mogen Vitamin D waardes toch wat hoger zijn om optimaal immuniteits bescherming te bieden. Maar weer andere wetenschappers stellen ook dat beweringen in vraag in denken dat kan zelfs giftig zijn.

https://www.psychologies.be/nl/energiek-herfst-vitamine-d/

Om het even alles moet precies kunstmatig zijn. Daar werd alle aandacht, energie en middelen geschonken in tegenstelling weinig tot geen aandacht schenken aan natuurlijk en holistic aanpak.

En dan nog de vraag; kan het zijn dat iemand Covid positive getest is en toch asymptotische zijn terwijl hij of zij aan symptomen leidt van een andere infectie? 

|https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/geen-symptomen-wel-corona-kan-dat

De dagelijkse cijfers zwegen over onderliggende gezondheidsproblemen. Een gewone verkoudheid of griep kan ook fataal zijn voor iemand die aan onderliggende infectie of ziekte lijdt waardoor zijn immuunsysteem overbelast is of verzwakt. Dat combinatie of scenario wordt nooit te sprake of in beeld gebracht. Het is nooit ‘met Covid’ maar altijd ‘aan de gevolgen van Covid’ wat de indruk geeft dat er geen comorbiditeit ter sprake was. 

Als we toch dagelijks met deze cijfers worden geterroriseerd dan vertel de hele verhaal erover in plaats van een éénzijdig versie. Het geeft soms de indruk dat ze kunstmatig de cijfers willen hoog houden om hun Lockdown maatregelen te rechtvaardigen.

Als slot wil ik even duidelijk maken dat door deze vragen te stellen, stel ik niet de echtheid en ernst van deze virus in vraag. Het lijkt wel degelijk een zeer besmettelijk virus te zijn en een zeer gevaarlijk voor degene die ervoor vatbaar zijn.

Ik stel evenmin in vraag de noodzaak en nut van grondig getest en gekeurd vaccins.

Het gaat meer over interpretatie. 

Ik druk me uit als een gewoon leek die wel constant bezig houd met zijn eigen gezondheid in het algemeen op peil te houden en wanneer nodig blijkt zijn gewoontes en dieet aanpassen ter bevordering daarvan. Een leek die in de onbekend toekomst kijk en hoop dat ze daar grondig rekening mee gehouden hebben met hun keuze een beslissingen van vandaag vooral voor wat onze kinderen betreft. Een leek die vragen durf stellen en eerlijke, transparent antwoorden wenst te horen die niet geformuleerd zijn in propagandische slogans die we klakkeloos moeten aan nemen met verstand op nul. Een leek die antwoorden wenst  die niet door politiek, financieel gewin of bedrijf sponsors worden beïnvloed. 

Ik druk me uit als iemand die de negatieve gevolgen van deze lockdown maatregelen voelen en zien en waar de logica niet altijd te vinden is.

Ik druk me uit als iemand die wat bezorgd is over mogelijk vaccins mandaten die ons recht op lichamelijke integriteit zou aantasten.

Ik hoopt dat dit niet het geval gaat zijn maar waar één iedere zijn eigen keuze kan maken op basis van volledig,transparant informatie en waar iedereen elkaars individueel keuze respecteert.

En ten laatste druk het me uit met een erkenning van wat onwetendheid. Ik weet niet alle feiten, dagelijks verschijnen nieuwe informatie en updates en ik kan mis zijn met wat ik wel denk te weten. Daarom de links naar de oorspronkelijk nieuwsbron waarop dit blog werd gebaseerd en waarom  de woord ‘vragen’ in het titel toegevoegd is.

Published by wiseguy2016

Life begins at fifty something

One thought on “Covid-19 de vragen & de global strijd & evenwicht tussen de natuurlijke en de kunstmatige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: