Covid-19 de vragen & de global strijd & evenwicht tussen de natuurlijke en de kunstmatige.

Nooit eerder in ons recent medische geschiedenis is er zo een global actie opgericht om de ganse wereld bevolking te vaccineren. 

Dit op zich is een premier.

Daar boven is er een nieuw basis middel in gebruik bij het ontwikkelen van alle Covid-19 vaccines. Ze  maken gebruik van een nieuwe ‘gene based’ methode in vergelijking met de vorige familie van ‘protein based’ vaccines.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2770485

Als alle goed afloopt beloofd deze nieuwe methoden veel positieve en nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkeling van vaccines in het algemeen.

Maar ze geven ook toe dat ondanks zeer positieve resultaten ze weten nog niet of deze vaccines blijvend bescherming gaan bieden en of gevaccineerde mensen nog besmettelijk kunnen zijn ook al zijn zij beschermd tegen ernstige symptomen. Veel zaken gaan ze pas weten maanden en jaren later als ze terugkijken na de resultaten en statistieken.

En dan komt ook  de neven effecten ter sprake.  Ze beweren wel dat ze zeer weinig bedreiging vormen voor mogelijke beschadiging van eigen DNA maar ze kunnen nog niet uitsluiten dat er andere onbekende ernstige bijwerkingen kan voorkomen. Ik stel de vraag ook over in verband met andere medicatie en andere infecties en ziekten. Dat gaan ze ook pas te weten komen op termijn.

Om het even de Pharma op zich is er zo zeker van hun producten dat ze vragen ‘vrijstelling van aansprakelijkheid’ indien later zou toch blijken dat hun vaccines ernstige neveneffecten veroorzaken.

https://www.n-va.be/nieuws/kathleen-depoorter-heeft-ernstige-vragen-bij-europese-deal-rond-coronavaccin?forceMobile=true

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/02/vitamine-d-tegen-covid-19-de-wetenschap-is-er-nog-niet-uit-a4018320

Bovendien heb ik veel moeite met hoe ze de sterke verband tussen Vitamin D tekort en de ernst van symptomen lijken te negeren. Heel veel individuele wetenschappers, biologen en artsen schreeuwen deze verband uit terwijl in ht algemeen de internationale instanties blijven deze uitslagen in vraag stellen en zeggen dat het ‘nog niet bewijzen is’ en dat ‘er moet nog meer onderzoek uitgevoerd worden’ om het van wijze van spreken, ‘echt serious’ te nemen. In het algemeen werd het weggewuifd als van weinig belang en nut in de strijd tegen Corona virus.

Alles moet precie kunstmatig zijn met alle aandacht, energie en middelen daarop gericht, met zeer weinig of geen aandacht besteed op het algemeen volksgezondheid en versterken van eigen immuunsysteem op natuurlijke wijze.

Als je zo begint te redeneren dan kan ik herhalen wat ik net erboven aanhaalden; de erkenning van de wetenschappers dat ze nog niet alles weten over hun vaccines. Dat gaan ze ook pas op termijn te weten komen op basis van hun uitslagen en eventueel verder onderzoek.

Ook al is Vitamin D op zich geen reddingsmiddel het kan still dienen als een belangrijk partner in het bestrijdingsprogramma terwijl ze nog werken aan hun vaccines.

En tekort eraan heeft ernstige gevolgen voor onze algemeen immuunsysteem en een gezonde Vitamine D waarde gaat ook gepaard met een algemeen vermindering van opnames in de ziekenhuizen voor allerlei infecties en ziekten.

https://www.psychologies.be/nl/energiek-herfst-vitamine-d/

En dan nog de vraag; kan het zijn dat iemand  Covid positive getest is en toch asymptomatische is terwijl hij of zij symptomen van een andere zware griep infectie vertoond? (want de andere griep en luchtweginfecties virus zijn niet ineens verdwenen)

|https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/geen-symptomen-wel-corona-kan-dat

Misschien ben ik mis maar ik heb ook het gevoel dat wanneer ze wel op de hoogte zijn van andere onderliggende ziektes of infecties dat ze nog steeds alle schuld, IC opnames en sterfte gevallen volledig aan de Corona toeschuiven zonder en onderscheid te maken.

De dagelijkse cijfers zwegen over onderliggende gezondheidsproblemen (Want ik geloof dat als iemand een bijkomende infectie oploopt met een eenvoudige verkoudheid dat tweede infectie kan erger worden wegens zijn verzwaakt of overbelast immune systeem). Dat combinatie of scenario wordt nooit te sprake of in beeld gebracht als een bijkomende oorzaak in de hoge besmetting, IC opnames & sterfte cijfers.

Als we toch dagelijks met deze cijfers worden geterroriseerd dan vertel de hele verhaal erover in plaats van een éénzijdig versie.

Als slot wil ik even zeggen dat door deze vragen te stellen, stel ik niet de echtheid, aanwezigheid en ernst van deze virus in vraag. Het lijkt wel degelijk een zeer besmettelijk virus te zijn en een zeer gevaarlijk voor degene die ervoor vatbaar zijn.

Ik stel evenmin niet in vraag, de nut van één mogelijke grondig getest en gekeurd vaccine.

Het gaat enkel over interpretatie van de dagelijkse cijfers betekenen (wat de maatregelen en aanpak beïnvloeden), het rol van andere infecties, eerder gezondheidsfactoren en de evenwicht tussen de natuurlijke en het kunstmatige bestrijdingsmiddelen.

Ik druk me uit als een gewoon arbeider die wel bekommert over zijn geheel en langetermijn gezondheid toestand niet enkel over deze Covid – 19 virus. Want als de andere aspecten mislopen gaan ze ook ernstige gevolgen teweeg brengen.

Ik druk me uit als een gewone burger die de gevolgen van al deze lockdown maatregelen dagelijks voelen en waar de logica niet altijd te vinden is.

Ik druk me uit als iemand die wat bezorgd is over een de mogelijk onder druk zetting, iets toegedient te kregen waar er nog veel vragen en twijfels erover heersen.

Ik druk me uit als iemand die hoopt dat dit niet het geval gaat zijn maar waar één iedere zijn eigen keuze kan maken op basis van volledig en transparent informatie en iedereen elkaars vrije keuzen gaan respecteren .

En ten laatste druk het me uit met een erkenning van wat onwetendheid. Ik weet niet alle feiten, dagelijks verschijnen nieuwe informatie en updates en ik kan mis zijn met wat ik wel denk te weten. Daarom de links naar de oorspronkelijk nieuwsbron waarop dit blog werd gebaseerd en waarom  de woord ‘vragen’ in het titel toegevoegd is.

Published by wiseguy2016

Life begins at fifty something

One thought on “Covid-19 de vragen & de global strijd & evenwicht tussen de natuurlijke en de kunstmatige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: