Een andere groep van kwetsbaren in deze Corona tijden

Boys will be boys

Het terug starten van school en het algemeen gedrag van jongeren wordt heel veel gebruikt als een reden voor onze huidige situatie. Vooral het beschuldigen van jongeren in het niet naleven van de regels wat op zich in vergelijking met den oorlog hen niet gaat pijnigen. 

De boodschap is

“Gewoon nu volhouden, uw vrienden beperken tot het virtuele en lekker thuis blijven en dan kunnen we allemaal sneller weer lekker samen komen en het reele wereld!”

Wel dit brave jongen heeft dat gedaan. Hij heeft zich wel aan de regels gehouden en was thuis gebleven maar het was hem toch blijkbaar te veel.

Het kan wel zijn dat er wel andere factoren een rol inspeelden in zijn wandaad dat niet enkel te maken heeft met oe Lockdown regels van Corona maar ik wil wel diezelfde argument gebruiken in verband met de ernstige huidige ziekenhuis opnames, er kan ook andere factoren er een rol inspelen die niet enkel te maken hebben met deze specifieke Covid-19 infectie.

Maar het blijft een zeer tragische voorval dat spijtig genoeg niet meer uitzonderlijk is in deze Corona tijd.

Een gedeelte van het probleem is een samenleving dat we hebben zelf gecreëerd dat op genot en constant plezier maken gebaseerd is. Veel jongeren zijn gewoon een product van een omgeving, milieu en opvoeding wat hun plotseling is weggerukt en er wordt verwacht dat zij nu ineens gedragen zich als jongeren die den oorlog heeft meegemaakt.

Ik weet het niet of dat zomar gaat lukken.

Wat wij allemaal nu meer als ooit nodig hebben is wederzijds begrip en empathie.

Misschien op één of andere manier jongeren doen beseffen hoe goed ze het hebben in vergelijking met vroeger en andere landen maar ook volwassen doen beseffen dat het is misschien gedeeltelijk hun eigen schuld dat jongeren nu zo zijn. De huidige jonge generatie is op sommige vlakken rot verwent want wij wilden hen sparen van wat wij toen moest allemaal meemaken en niet hadden.

Ik weet ook niet wat het beste oplossing is maar een vijandige sfeer van schuld geven en hen proberen te onderdrukken met macht of schamen gaat averechts werken in mijn ogen.

Vooral dat laatste gaat negatief aflopen want schuldgevoelens creëren een sfeer waar sommige  jongeren hun gevoelens doen zwijgen in plaats van ze te laten  uiten. En sommige jongeren beseffen heel goed wat er bezig is maar kan niets aan doen dat het nog steeds beperkend en slecht voelt.

Het is niet de bedoeling dat terwijl wij levens proberen te redden in één groep dat we weinig of geen aandacht schenken aan een andere groep van kwetsbaren mensen.

Bij deze mijn kleine bijdrage.

Kacper ‘Kastiop’ Przybylski rest in piece

https://www.demorgen.be/cs-b13fa3fd

https://www.ad.nl/buitenland/populaire-belgische-vlogger-22-dood-gevonden-in-nederland-hij-had-het-zwaar-door-de-coronacrisis~a13fa3fd/

Published by wiseguy2016

Life begins at fifty something

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: